Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich ernstige zorgen (afgelopen jaar)

Transport en Logistiek Nederland (TLN) maakt zich ernstige zorgen.

 

Legale goederenstromen worden misbruikt door criminelen. Onschuldige bedrijven worden gedupeerd. Zorgen zijn er ook om de veiligheid van chauffeurs en werknemers die onbewust betrokken raken bij drugssmokkel. Criminelen willen hun drugs op een gegeven moment natuurlijk ophalen, en dat zal niet altijd zachtzinnig gebeuren. Een transportbedrijf in Hedel, dat door melding bij de politie een cocaïnetransport liet mislukken in mei 2019, kreeg ‘de rekening’ vanuit de onderwereld het afgelopen jaar pijnlijk gepresenteerd. De eigenaren werden afgeperst via sms, er werd gedreigd met het liquideren van een willekeurige medewerker, een handgranaat werd gevonden voor de deur van de zoon van de eigenaar, er
werd brand gesticht en een deur beschoten. Door een fout van justitie belandden gegevens van werknemers in het strafdossier. Zeker drie verdachten konden de gegevens inzien. De personeelsleden zijn doodsbang.

Citaat uit “De Doorbraak”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *